Aansprakelijkheid en Recht

Er is niets vervelender dan het per ongeluk aan iemand anders persoonlijk letsel of materiële schade toebrengen. Als u vervolgens de kosten voor deze schade wil betalen, is het goed te weten dat, als u voor deze kosten aansprakelijk bent, u hiervoor een verzekering heeft afgesloten. Mocht u aansprakelijk gesteld worden voor iets wat volgens u onterecht is, of heeft u zelf schade ondervonden van iemand die deze schade niet wil of kan vergoeden, dan biedt een rechtsbijstandsverzekering uitkomst.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering helpt u de schade te vergoeden aan anderen, door u of in uw verantwoordelijkheid toegebracht. Denk aan letsel aan personen of materiële schade zoals beschadiging of vermissing van goederen. Vaak is de gevolgschade erg groot en voor een particulier onbetaalbaar.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering helpt bij een juridisch conflict, bijvoorbeeld over een koop- of huurcontract of arbeidsovereenkomst. Het inschakelen van een advocaat is erg duur, zeker als het een langdurige kwestie betreft. De rechtsbijstandsverzekering kan uitkomst bieden en u helpen uw rechten te verdedigen.

Op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering?

Neem contact met ons op